Yeah, I've tasted gambas!

Laatst besefte ik dat ik haast nooit zeevruchten eet, ik heb zo veel niet eens geproefd! Een schande, vond ik zelf. Mosselen, kreeft, garnalen, oesters, ik had het allemaal nog niet geproefd.. Dus besloot ik gewoon om een avondje een gerecht met garnalen met mijn broer te koken (mijn broer en ik koken wel vaker samen). Het werden uiteindelijk gambas, een soort reuzengarnalen, met rijst, groente en een zoet-zuur saus. Lekker cheap allemaal!

Hierboven alle ingrediĆ«nten. In totaal waren we rond de €10 kwijt en hadden we genoeg voor drie personen.

Het verschil bij gambas is dat je ze echt zelf moet pellen, opzich wel een leuk taakje. Soms een beetje smerig (als je het hoofdje eraf breekt, komt de inhoud van de darmen er soms uit), maar okay!
Links zie je de garnalen ongepeld, en rechts gepeld (met alle zooi in het bakje).

En hier de groente in de wokpan samen met de gambas. Hierover ging nog de zoet-zuur saus, wat het echt een heerlijke smaak gaf. Niks te veel, echt perfect!

En het eindresultaat, dat er half niet zo lekker uitziet als het smaakte. Gambas zijn voorlopig mijn favoriete eten! ;)

Heb jij wel eens gambas, of andere zeevruchten gegeten?

Liefs Dajana

About us..

Mijn foto
Live with Lipstick
Wij, Fleur (16) en Dajana (15), hebben deze blog opgericht. Wil je meer weten over ons? Klik dan op 'About us' in de balk hierboven.. Deze blog heeft je dagelijkse dosis makeup, fashion en lifestyle. We proberen elke dag te updaten en vinden het leuk als jullie reacties achterlaten. Have fun!
Mijn volledige profiel weergeven

Archief

Menu

Mogelijk gemaakt door Blogger.